Preliminari CM2022: Macedonia de Nord – Romania 0-0, tricolorii speră în continuare la calificare

Echipa națională a obținut doar o remiză contra Macedoniei de Nord, la Skopje, scor 0-0, dar păstrează șanse pentru calificarea la CM 2022. Tricolorii au 10 puncte după primele șase meciuri și au ratat șansa de a urca pe locul secund, după ce Armenia s-a încurcat contra ultimei clasate Liechtenstein, scor 1-1.

Germania (15p) este favorită clară pentru ocuparea primei poziții, care o califică direct la turneul final, în timp ce Armenia (11p), România (10p) și Macedonia de Nord (9p) vor lupta pentru locul secund, care duce la baraj.

Tricolorii, afectați de problemele de lot care au făcut ca șase jucători să fie indisponibili pentru duelul de la Skopje, au avut o singură șansă importantă de a marca. Deian Sorescu a șutat periculos dintr-o poziție dificilă, iar Dimitrievski a fost obligat să respingă în corner.

În schimb, Macedonia de Nord a avut ocazii mai multe și ceva mai periculoase. Chiricheș a intervenit excelent la mai multe centrări ale gazdelor, Elmas fiind cel mai periculos om din echipa lui Blagoja Milevski.

La reluarea jocului, Mirel Rădoi a decis să nu schimbe nimic în primele 15 minute, iar Macedonia de Nord a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 51, când Elmas l-a depășit foarte ușor pe Camora și a șutat puternic, însă Niță a intervenit excelent și a respins cu piciorul. La șapte minute distanță, Stanciu a reușit o fază excelentă prin care și-a scos un adversar din joc și a pasat pentru Man, dar jucătorul Parmei a tras slab.

În minutul 63, Rădoi i-a introdus în teren pe Răzvan Marin și Cordea, iar Dennis Man a fost trecut în centrul atacului, în locul lui Jovan Markovic, care a dezamăgit la Skopje. Tricolorii au mai avut o singură șansă de a înscrie până la final, la un șut de la distanță a lui Răzvan Marin, când mingea a fost respinsă în față de Dimitrievski, iar Cordea a fost semnalizat în poziție de offside.

Nici Macedonia de Nord nu a mai forțat pe final, iar partida de la Skopje s-a încheiat nedecis, 0-0.

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Spirkovski, Bardi, Elmas – Kostadinov, Ristovski, Churlinov
Rezerve: Iliev, Siskovski, Todoroski, Ashkovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Atanasov, Nikolov, Avramovski, Jahovic, Miovski
Selecționer: Blagoja Milevski

România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – Man, Markovic, Sorescu
Rezerve: Vlad, Toșca, Manea, Cordea, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru, Ghiță
Selecționer: Mirel Rădoi

Valentin Handro & Inforama

Related posts

Leave a Comment